Onze visie

1. OV-knooppunt met toekomst

Steeds meer inwoners en OV-reizigers maken dat Leiden Centraal zich moet aanpassen. Wij gaan voor een veiliger station, met meer OV-gemak en minder barrières tussen twee stadsdelen.

2. Een hippe wijk!

Het Stationsgebied is kil, kaal en winderig. Wij gaan voor een leuke buurt, niet door stenen te stapelen, maar door met inwoners een leefbare buurt te ontwerpen.

3. Niet grijs, maar groen

Niemand wordt vrolijk van het huidige Stationsgebied.  Met 5 groene lopers, verticaal groen en innovatieve ideeën krijgt Leiden het gezondste, schoonste en groenste Stationsgebied van Nederland.

4. Leids DNA in de ziel

Bezoekers komen nu bij Leiden Centraal aan in niemandsland. Wij gaan voor een entree met Leids DNA, waar je op adem komt en een voorproefje van het rijke karakter van een unieke stad krijgt.

5. Blijf flexibel

Het huidige Stationsgebied staat vol met spijt-gebouwen. Wij gaan voor een Stationsgebied dat zichtbaar met zijn tijd meegaat en anticipeert op de vraag van morgen.

6. Participeren = Meebeslissen

Dagelijks bewegen 100.000 mensen door het Stationsgebied. Laat (toekomstige) inwoners en reizigers meebepalen waaraan hun nieuwe Stationsgebied moet voldoen.

"De hipste wijk van Leiden, wie had dat gedacht!"

droom van jonge Leidenaar

Leiden Centraal Park - daar wil iedereen wel wonen!

CONNECT WITH US

Leiden Centraal Park